Om mig

Filosofie Kandidatexamen

 Företagsekonomi

“Work with what you got and make the best of it!”

Livet är den bäst skolan sägs det men det är bäst jag begränsar mig när det gäller vart jag fått min kunskap ifrån. Det hela började på Gullvivans förskola i Gislaved och slutade på Högskolan i Borås. För tillfället…

Mitt valda gymnasieprogram var det Samhällsvetenskapliga programmet med inriktning på Företagsekonomi där jag fick den allra första riktiga introduktionen inom ämnet. Därefter har det rullat på och jag har inga planer på att sluta lära mig mer.

Bland kurserna jag läst på högskola finns att nämna allt från Marknadsföring till Redovisning och Organisation.

      • Kurserna inom Marknadsföring och Marknadskommunikation gav mig kunskaper i olika kommunikationsstrategier. Företagets marknadsaktiviteter bör baseras på ett väl genomarbetat bakgrundsunderlag. Vikten av goda kunskaper för såväl målgrupp som mediekanal är bland det väsentligaste för en effektiv marknadsföring. Här gör marknadsundersökningar saken enklare även om det inte nödvändigtvis garanterar en fullträff på 100 procent. Med det sagt får vi inte glömma kreativitetens makt vid reklamutformning som ska föra fram budskapet. Vi har under åren fått ta del av minnesvärda reklamklipp på både gott och ont. Trender har kommit och gått där vissa ännu en gång återvänt. Däremot har mediekanalerna förändrats drastiskt som har lett till att den berömda marknadsföraren Philip Kotler’s teorier har blivit ifrågasatta. Räcker de 4P: na i dagens samhälle?
      • Kurser inom andra dela av företagsekonomi har gett mig grundläggande kunskaper inom bokföring samt redovisningsteoretiska principer för värderingar av företags ekonomiska ställning. Räkenskaps- och kassaflödesanalyser är en del av verktygen som ser till att hålla företaget på rätt spår samt kompletteras med budgetering och kalkylering. Även juridiken är en viktig del och det vore väldigt onödigt, men kanske framför allt kostsamt, att göra misstag inom dessa ramar.

Visa Dijana Efremoskas profil på LinkedIn Gå till Dijana Efremoskas profil